Historia

Stadin Kebab aloitti yhdellä ruokapaikalla, mutta on tähän päivään mennessä kasvanut useiden ravintoloiden ketjuksi. Suurin syy tähän suosioon on ollut laadukas ja maistuva ruoka, hyvä asiakaspalvelu sekä jatkuva panostus asiakkaisiin sekä palvelujen kehittämiseen.


Kebabin Historia

Eurooppaan kebab on saapunut 1900-luvulla ja sen voidaan sanoa tehneen todellisen läpimurtonsa vasta II maailmansodan jälkeen. Suomessa kebabin historia on vain parin vuosikymmenen mittainen, mutta terveellisenä ja maukkaana se on nopeasti vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa ruokakulttuurissa.

Kebab (Turkiksi kebap) tarkoittaa yksinkertaisesti grillattua lihaa. Suomeen kuten muuallekin Eurooppaan ruokalaji rantautui pitkälti turkkilaisten maahanmuuttajien mukana. Alun perin kebab valmistettiin lampaanlihasta, mutta Suomessa käytetään yleisesti lähinnä suomalaiseen makuun tutumpaa naudanlihaa.

Kebabin monista lajeista erityisesti turkkilainen döner kebab, kirjaimellisesti "pyörivä kebab", on saavuttanut suosiota. Döner kebabissa kartionmuotoista, jopa metrin korkuista hiljalleen kääntyvää lihavarrasta paistetaan hiljaisella lämmöllä niin, että ylhäältä valuva rasva voitelee alemmat kerrokset ja pitää lihan mureana. Tarjoilemista varten kartiosta veistellään suikaleita veitsellä.Avataan uusi ruokapaika REDI kauppakeskuksessa 20.09.2018 Lisätiedot WWW.REDI.FI